De kracht van edelstenen

 

á

Amethyst
Een prachtige paarse steen, licht doorschijnend en met een glasachtige glans. Door de paarse kleur wordt van deze steen gezegd dat het bijdraagt aan het openstellen voor spiritualiteit en het meer bewust worden van spiritueel inzicht en intu´tie. Het schijnt dat de amethyst negatieve energie absorbeerd en kan omzetten in positieve energie.  De amethyst is de violette variatie van de kwartsmineralen en wordt voornamelijk in BraziliŰ en Bolivia gevonden.


Bergkristal
Is een kleurloze steen met glasachtige glans. In de Romeinse tijd geloofde men dat het door de goden vormgegeven ijs was. Deze steen wordt door zijn helende kracht vaak gebruikt in kristalhealings. De steen schijnt energie te kunnen reguleren, absorberen, opslaan en transformeren. De steen ziet er neutraal en zuiver uit. Het is een prachtige steen om te zien.


Citrien
Een prachtige honingachtig gekleurde, zonnige steen, licht doorschijnend en met een glasachtige glans. Alleen al door de prachtige kleur geeft citrien energie en levensvreugde. De steen wordt niet voor niets zonnig en verwarmend genoemd. Het is de steen van optimisme, openheid en nieuw begin. De steen schijnt de aura te reinigen en beschermen en schijnt de zelfexpressie, zelfvertrouwen en innerlijke ontwikkeling te stimuleren.


Cornalijn
Schijnt geluk en mogelijkheden te brengen. Het is een vrolijke, warm geel-oranje-rode steen. De steen werd vroeger gebruikt om de soldaten te beschermen. Van deze steen wordt gezegd dat het motivatie, energie en uithoudingsvermogen verbeterd. Het is een steen van eigenwaarde en kracht.


Goudsteen (rood en blauw)
Deze steen is, in tegenstelling tot de andere stenen, niet te vinden in de grond. Het is een steen die eeuwen geleden door natuurfilosofen is gemaakt. Deze filosofen waren op zoek naar goud en ontwikkelden een steen...met gouden spikkeltjes. Niet zo verwonderlijk dat er aan deze steen de kracht van hoop en optimisme werd toegekend. De steen schijnt kracht en energie te geven en doelgerichtheid te bevorderen.


Granaat
Een wijnrode, doorschijnende steen met glasglans. Het schijnt dat deze steen goed te gebruiken is in crisissituaties. Ze schijnt blokkades en beperkende gedachtenpatronen te doorbreken. Er wordt veel basale kracht aan deze steen toegeschreven.


Hematiet
Een prachtige grijs/zwarte glimmende ondoorzichtige steen met een hoog ijzergehalte. Door het hoge glimgehalte schijnt de steen gebruikt te zijn als spiegel. De winning van hematiet is een van de vroegste mijnbouwactiviteiten. Hematiet schijnt de opname van ijzer in het bloed te kunnen stimuleren. Van deze steen wordt gezegd dat het aardend en harmoniserend werkt.


Jade
Een prachtige groene, ondoorzichtige steen in de kleur van het hartchakra. Jade wordt geassocieerd met wijsheid, (eigen)liefde en harmonie.


Jaspis
Een gespikkelde steen. De steen schijnt de daadkracht te kunnen stimuleren en actiebereidheid te vergroten. Vroeger werd het de steen der stenen genoemd. De steen zou kunnen helpen bij het verminderen van stress en bij gewichtsverlies.


Labradoriet
Een prachtige en bijzondere, grijze, doorzichtige steen met glasglans. De steen dankt zijn bijzonderheid aan zijn iriserende blauwe nuances. Telkens als het licht vanuit een andere invalshoek op de steen valt komt een andere nuance van het blauw/groen naar boven. Het schijnt een bijzonder spirituele steen te zijn. Deze steen wordt in verband gebracht met het beschermen van de aura tegen negatieve invloeden van buitenaf.


Lavasteen
Een prachtige doffe zwarte steen.


Lapis lazuli
Een prachtige azuurblauwe steen. Het is een gesteente waardoor het onder de halfedelstenen valt. Mineralen vallen onder de edelstenen omdat ze uit meer dan een component bestaan. Door de blauwe kleur wordt deze steen wel in verband gebracht met de keelchakra, met het uiten van meningen en emoties. Het schijnt een steen te zijn die de spirituele kracht en vaardigheden bevorderd.


Maansteen
Een prachtige lichtgekleurde steen met een parelmoerglans. De maansteen wordt geassocieerd met de maan en met vrouwelijke energie. De steen schijnt de intu´tie te bevorderen en de vruchtbaarheid.


Onyx
Een prachtige zwarte, ondoorzichtige steen.  Deze steen wordt in verband gebracht met standvastigheid, doelgerichtheid en verantwoordelijkheid. Het schijnt het analystisch denken te kunnen bevorderen.


Parels
Parels zijn de meest prachtige geschenken van de zee. Ze schijnen de innerlijke ontwikkeling van de drager te bevorderen. Parels zijn er in alle (pastel)kleuren van de regenboog.


Peridoot
Een prachtige groene, lichtdoorschijnende steen met een glasglans. Peridoot schijnt een geschikte steen te zijn om te gebruiken voor bescherming, reiniging en healing. De zachte, groene kleur wordt geassocieerd met het hartchakra. De steen wordt ook wel geassocieerd met losmaken van negatieve energieën en het vervolgen van je eigen weg.


Rookkwarts
Een subtiele prachtige doorschijnende rookzwarte steen. In de oudheid schijnt de steen soldaten te waarschuwen tegen gevaar door donker te kleuren. Anno nu wordt de steen gebruikt als bescherming tegen negetieve straling. De steen schijnt de drager weer in verbinding te kunnen stellen met de aarde en te helpen in balans te blijven.


Rozenkwarts
Een mooie zachte, roze, milde en ietwat ondoorzichtige steen. Rozenkwart wordt gelinkt aan de goden Amor en Eros. De steen schijnt het hart te openen voor het ontvangen en geven van liefde. Rozenkwarts wordt geassocieerd met het openstellen voor al het moois en stimuleert de creativiteit en behulpzaamheid.


Rutiel kwarts
Een prachtige licht doorzichtige steen die mineraaldraadjes omsluit. Deze draadjes worden wel eens engelendraadjes genoemd. Vandaar waarschijnlijk dat aan deze steen wordt toegedicht dat het dragen ervan het contact met gidsen en engelen zou kunnen bevorderen. De steen schijnt hoop te geven en oprechtheid te bevorderen.


Sodaliet
Een mooie blauwe steen met witachtige gloed. Door het dragen van deze steen schijn je meer zelfinzicht te kunnen ontwikkelen. Sodaliet wordt geassocieerd met trouw blijven aan jezelf. De steen wordt wel gebruikt om negatieve lading van computers te absorberen.


Tijgeroog

Een bijzondere bruin/gele steen die diepte reflecteerd. Het dragen van deze steen zou moed en kracht geven. De steen zou zowel de aandacht naar binnen kunnen richten als naar het groter geheel, met name in moeilijke tijden.

 

 

á